Uitzending
De Kwestie van Smaak - Puur, gezond én verantwoord!

Puur, gezond én verantwoord!

De Kwestie van Smaak

23-11-2008

| 1738 x bekeken | 0 reacties
6
In de twaalfde aflevering van De Kwestie van Smaak laat René zien hoe je lekker bewust en puur kookt én lekker bewust en supersnel je vitamines en mineralen binnen krijgt met pure groenten en fruit.

Pieter en Harriet zijn beiden dol op lekker eten. Ze hebben beiden de hogere hotelschool gevolgd en hebben een baby'tje. Hierdoor zijn ze zich erg bewust geworden van hoe belangrijk gezond voedsel is. René gaat hen helpen een snelle 3-gangenmaaltijd te bereiden die ook nog eens vers én vitaminerijk is.
Voordat René gaat koken gaat hij samen met 'The Juice Master' Jason Vale de stad in om winkelend publiek te laten genieten van heerlijke verse sappen. Jason Vale is een professional en laat René zien dat je supersnel verrassende combinaties van groente en fruit kunt maken.

De recepten van deze week zijn:

- Carpaccio van coquilles met aardappelsalade en gepocheerd ei
- Lamsrack met couscous en sugarsnaps
- Vijgen met geitenkaas en portsiroop

Deze recepten kun je nalezen op deze website onder het kopje 'recepten'.

Deze aflevering staat helemaal in het teken van gezond en lekker koken. Zoals je wellicht al weet past vis eten ook bij een gezond voedingspatroon. De deskundigen concluderen: "één à twee maal per week vis eten is gunstig voor de kwaliteit van de voeding en een goede voeding levert gezondheidswinst. En bij tenminste één van die vismaaltijden dient men een vette vissoort te eten. Dus vaker vette vis op het menu!" Wil je meer te weten komen over vis, het visgilde of meer recepten met vis bekijken,
kijk dan op onze special ’De Kwestie van Vis!

Eerder heb je al op deze site video's kunnen bekijken met speciale technieken die je in de keuken kunt toepassen. Zo kun je kijken hoe je groente chiffonade en wortel julienne kan snijden.

Bij de bereiding van het lamsrack kan het zijn dat je het vlees nog moet ontvliezen, hoe dit moet kun je ook vinden op de videopagina.
Alle technieken kun je bekijken op de videopagina onder het tabblad 'Technieken' bovenin de website.

Deze uitzending van het programma De Kwestie van Smaak met de titel Puur, gezond én verantwoord! is uitgezonden op zondag 23 november door RTL4. De presentatie was in handen van René Lancée.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie