Uitzending
De Kwestie van Smaak - Najaar 2008 aflevering 11

Najaar 2008 aflevering 11

De Kwestie van Smaak

16-11-2008

| 1528 x bekeken | 0 reacties
6
De elfde aflevering van De Kwestie van Smaak staat helemaal in het teken van een feestje, een aangeklede borrel met vriendinnen eigenlijk. Wat maak je, welke wijn schenk je? Hoe kun je je het beste voorbereiden? Tina schakelt René in om haar bij te staan!

Alle hapjes van vanavond zullen met vis gemaakt worden. Visboer Jack Schmidt geeft René hier informatie over. Hierna gaat René samen met Tina wijn kopen voor bij de borrel. Dirk van Soolingen voorziet hen van advies. Met de hapjes en de wijn zit het wel goed, laat de vriendinnen maar komen!

De recepten van deze week zijn:

- Gegrilde gamba's met guacamole
- Preparé van Hollandse garnalen
- Gegrilde tonijn met sesamkorst
- Hollandse visterrine
- Blini's met gerookte zalm en paling

René en Tina worden krijgen in deze aflevering advies over welke wijn ze het beste bij deze hapjes kunnen drinken. Natuurlijk wordt wijn niet alleen tijdens borrels gedronken, maar bij nog veel meer vrolijke gelegenheden. Bij elke gelegenheid past een eigen wijn of bubbel. Wil je hier meer over te weten komen, kijk dan op onze special ’De Kwestie van Wijn!

Speciaal voor deze week hebben we ook video's van technieken die je zelf in de keuken kunt toepassen:

- Zelf makreelmousse maken

Eerder heb je al kunnen zien hoe je tomaat brunoise snijdt en gamba's kunt pellen. Deze technieken voor in de keuken kun je ook gebruiken bij de bereiding van de borrelhapjes.

Deze uitzending van het programma De Kwestie van Smaak met de titel Najaar 2008 aflevering 11 is uitgezonden op zondag 16 november door RTL4. De presentatie was in handen van René Lancée.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie