Uitzending
De Hokjesman - Het Korps Mariniers - Woensdag om 19:37

Het Korps Mariniers - Woensdag om 19:37

De Hokjesman

1-7-2015

| 1317 x bekeken | 0 reacties
7
De Koninklijke Marine is het oudste krijgsmachtonderdeel van Nederland: het Commando Zeestrijd Krachten. Daar waar het land ophoudt en de amfibische dienst begint. Het Korps Mariniers. Michael Schaap gaat op onderzoek in de stoere wereld van de mariniers, die stuk voor stuk uit fysieke en mentale sterke mannen bestaat (want vrouwen zijn er niet), met een ongekende niet lullen maar doen-mentaliteit en waar altijd een sterk gevoel van verantwoordelijkheid heerst, zelfs als het bier op tafel komt. Maar pas op met je woorden. Dit zijn mannen die hun grenzen opzoeken. Niet in de laatste plaats in de gevechtslinie. Het is een way of life en dat moet je kunnen. En willen. Dus: past iedereen die pet, zoals bij de politie? En zo niet, waaruit blijkt dat? Hoe houd je stand als individu in een hiėrarchisch systeem? En hoe zit het eigenlijk: vormt het systeem je of past het systeem bij je? Wat betekent het: eens een marinier, altijd een marinier? Kun je dan nog terugkeren in de burgermaatschappij?

Deze uitzending van het programma De Hokjesman met de titel Het Korps Mariniers - Woensdag om 19:37 werd uitgezonden op woensdag 1 juli door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee