Uitzending
De Donderdag Documentaire - Dat het paradijs voor mij zal zijn

Dat het paradijs voor mij zal zijn

De Donderdag Documentaire

1-12-2005

| 2604 x bekeken | 0 reacties
8
Je ziet het beeld steeds vaker: Nederlandse vrouwen met hoofddoek. Deze documentaire toont drie Hollandse vrouwen die zich hebben bekeerd tot de islam. Voor ieder van hen heeft deze keuze grote consequenties. Ze bevinden zich vrijwel voortdurend in een culturele spagaat. De verwachtingen van familie en omgeving staan vaak haaks op hun nieuwe levensovertuiging. De 23-jarige Astrid wil een gezin stichten en is op zoek naar een goede, islamitische man. Die zoektocht is vanuit het Drentse Ruinen voor haar aanmerkelijk lastiger dan voor haar dorpsgenoten. Zij zoeken hun aanstaande in de plaatselijke discotheek. Inge heeft inmiddels een Egyptische man gevonden. Ze staat voor de keuze haar leven in Leiden te verruilen voor een strenger islamitisch leven in Caro. Rabia uit Breda is al tien jaar getrouwd met een moslim. Zij wil graag verder groeien in de islam. Ze worstelt met zaken als polygamie, homoseksualiteit en het al of niet dragen van de gezichtssluier. Filmmaakster Merel Beernink duikt in het persoonlijke leven van deze vrouwen. Wat beweegt hen zich te bekeren tot een geloof dat zo ver afstaat van hun westerse achtergrond? Waarom geven ze vrijheden op die wij als een groot goed beschouwen? Regie: Merel Beernink.

Deze uitzending van het programma De Donderdag Documentaire met de titel Dat het paradijs voor mij zal zijn is uitgezonden op donderdag 1 december door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee