Uitzending
De 5 W's - Nieuw tijdperk Joods boksen

Nieuw tijdperk Joods boksen

De 5 W's

11-4-2010

| 2106 x bekeken | 0 reacties
7
Bruce Lee, Jean Claude van Damme, Steven Seagal en Arnold Schwarzenegger waren zijn idolen. Later en dichter bij huis, waren dat profboksers Raymond Joval, Fred Cohen en Regilio Tuur.

In de komende uitzending van de 5W’s een portret van Barry Groenteman, een aanstormend talent in de bokswereld. Van wereldkampioen Raymond Joval kreeg hij, na een mislukte voetbalcarrière, zijn eerste boksles.

Opgegroeid in een beschermd Joods gezin heeft de 23 jarige Amsterdammer letterlijk en figuurlijk geknokt om te komen waar hij nu is. Op zijn 19e won hij de Kampioenschappen van Noord-Holland en sleepte hij de Stijlprijs in de wacht. Onder de bezielende leiding van adviseur en promotor Regilio Tuur en andere profboksers mocht Groenteman zich in 2007
Nederlands Kampioen noemen. Momenteel is hij de enige Joodse professionele bokser in ons land. Hij hoopt met zijn overwinningen op een nieuw tijdperk voor het Joods boksen.

De 5 W's volgt Groenteman in de opmaat naar en tijdens een belangrijke wedstrijd tegen de Belgische Jean Louis Bryla. We praten met hem over ambities, carrière en over de donkere kanten van de vechtsport.

Deze uitzending van het programma De 5 W's met de titel Nieuw tijdperk Joods boksen is uitgezonden op zondag 11 april door Joodse Omroep. De presentatie was in handen van Deborah van der Starre en Naomi Italiaander.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!