Programma
De 100

De 100

7
In het EO-programma De 100 volgt Bert van Leeuwen een jaar lang een groep mensen die op de wachtlijst staan voor orgaan- of weefseltransplantatie. De deelnemers wachten soms al jaren op een geschikte donor. In de eerste aflevering in juli 2020 komen de mensen voor het eerst bij elkaar. Ze vertellen allemaal hun verhaal en hoelang zij al wachten op een orgaan. We horen bijvoorbeeld hoe hun leven wordt beïnvloed door het wachten. En wat de impact van het wachten op hun partner of gezinsleden is. Daarna worden de deelnemers door Bert een jaar gevolgd in hun dagelijks leven. We zien hoe zij toeleven naar de operatie of juist nog langer moeten wachten op een donor. We zien dus pas in 2021 hoe het dan met ze gaat.
 • De 100

  702 x bekeken | 6-7-2020
  De 100 - 6-7-2020
  7
  Deze uitzending van het programma De 100 werd uitgezonden op maandag 6 juli door de EO. Bekijk uitzending
Nieuws over De 100
 • De 100 - Bert van Leeuwen volgt mensen die wachten op donor

  Bert van Leeuwen volgt mensen die wachten op donor

  4-7-2020  Bert van Leeuwen volgt het komende jaar een groep mensen die op de wachtlijst staan voor een orgaan- of weefseltransplantatie. De deelnemers wachten soms al jaren op een geschikte donor. Vanavond stellen zij zich op NPO 1 voor, waarna ze de komende tijd worden gevolgd door Bert.

  Door de nieuwe donorwet is iedereen in Nederland nu standaard orgaandonor. “Als mensen geen donor willen worden, respecteer ik dat, maar ik wil in De 100 graag de verhalen laten zien van mensen die wachten op een transplantatie”, zegt Van Leeuwen over zijn nieuwe tv-programma.

  Vanavond komen de deelnemers in de kick-off van De 100 voor het eerst bij elkaar en vertellen zij over hoe hun leven wordt beïnvloed door het lange wachten. In 2021 volgt bij de EO een zesdelige docuserie, waarin te zien is hoe het na vanavond met de groep deelnemers verder is gegaan.
  Lees verder