Uitzending
Cinema - 21-10-2008

21-10-2008

Cinema

940 x bekeken | 0 reacties
6
Filmprogramma. Uitgangspunt zijn grote filmische thema's zoals geweld, seks en humor. Op deze manier onderzoekt Cinemania de kracht van film, met steeds een nieuwe vraag als centraal thema. Cinemania gaat dieper in op vragen als: Hoe werkt humor in film? Vanwaar onze fascinatie voor geweld? Is politiek spannend genoeg voor film? Wat hebben wij met superhelden? Hoe kijken we naar seks? Hoe zit het met werkelijkheid versus fictie? Cinemania wil aan de hand van interviews met (inter-)nationale filmmakers de kijker een blik gunnen in de wereld van het fenomeen cinema. Het maakt deel uit van de website www.cinema.nl en is een samenwerking tussen de VPRO en de Volkskrant. Volkskrant recensent Bor Beekman geeft filmtips gebaseerd op de actuele filmagenda.

Presentatie: Roeland Fernhout. Cinemania is een samenwerking tussen de VPRO en de volkskrant. Cinema.nl trekt per maand meer dan 250.000 unieke bezoekers.

Deze uitzending van het programma Cinemania is uitgezonden op dinsdag 21 oktober door de VPRO. De presentatie was in handen van Roeland Fernhout.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee