Uitzending
Cinema.nl: Cannes 2008 - 21-5-2008

21-5-2008

Cinema.nl: Cannes 2008

1024 x bekeken | 0 reacties
6
Verslag van het 61ste Filmfestival van Cannes. Interviews met sterren, regisseurs, recensies en sfeerreportages vanuit de filmhoofdstad van de wereld. Het Filmfestival van Cannes behoort met de Olympische Spelen en het WK Voetbal tot de grootste media events van de wereld. Meer dan vierduizend journalisten en minstens tweehonderd tv-stations volgen sterren, regisseurs, producenten en iedereen die iets op filmgebied heeft te betekenen. De bevolking van Cannes groeit tijdens het festival met minstens 30.000. Twan Huys zal vooral de glamour en glitter en de achterkant van het grootste filmfestival laten zien. Hij doet verslag van de Rode Loper, met de grootste sterren van de wereld, van de party's, de twee weken durende chaos en kermis. Tegelijk is Cannes de plek waar de Amerikaanse filmindustrie zich presenteert en de beste artistieke films hun wereldpremičre beleven. Openingsfilm van Cannes is Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull van Steven Spielberg met Harrison Ford. De andere films van Cannes worden door het festival bekendgemaakt. Met o.a. Clint Eastwood over Changeling. Monica Bellucci over de nieuwe film van Marco Tullio Giordana Sangue pazzo.

Presentatie: Twan Huys.

De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma Cinema.nl: Cannes 2008 werd uitgezonden op woensdag 21 mei door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee