Uitzending
Cinema - 18-11-2008

18-11-2008

Cinema

1292 x bekeken | 0 reacties
6
Filmprogramma. Uitgangspunt zijn grote filmische thema's zoals geweld, seks en humor. Op deze manier onderzoekt Cinemania de kracht van film, met steeds een nieuwe vraag als centraal thema. Cinemania gaat dieper in op vragen als: Hoe werkt humor in film? Vanwaar onze fascinatie voor geweld? Is politiek spannend genoeg voor film? Wat hebben wij met superhelden? Hoe kijken we naar seks? Hoe zit het met werkelijkheid versus fictie? Cinemania wil aan de hand van interviews met (inter-)nationale filmmakers de kijker een blik gunnen in de wereld van het fenomeen cinema. Volkskrant recensent Bor Beekman geeft filmtips gebaseerd op de actuele filmagenda. De laatste aflevering. Is daarmee ook de aandacht voor film bij de Publieke Omroep verdwenen? Een gesprek met regisseurs Jean van de Velde en Martin Koolhoven. Wanneer is een eindscene mooi, wat werkt en wat niet? Wat wil je ermee vertellen? De mannen spreken over hun eigen ervaringen en kijken naar een aantal memorabele scènes. En zanger (van de Belgische band dEUS) en regisseur Tom Barman spreekt over zijn favoriete eindscènes: The Passenger en Rosemary's Baby. En natuurlijk van zijn eigen film Anyway the wind blows. Actrice Halina Reijn, bekend van onder meer de films Grimm, Zwartboek en Blind bespreekt haar favoriete slotscènes.

Presentatie: Roeland Fernhout. Cinemania is een samenwerking tussen de VPRO en de volkskrant. Cinema.nl trekt per maand meer dan 250.000 unieke bezoekers.

Deze uitzending van het programma Cinemania is uitgezonden op dinsdag 18 november door de VPRO. Te gast waren Halina Reijn, Martin Koolhoven, Jean van de Velde en Tom Barman. De presentatie was in handen van Roeland Fernhout.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!