Uitzending
Buitenhof - Ministerie van Landbouw onder druk

Ministerie van Landbouw onder druk

Buitenhof

13-12-2009

| 1444 x bekeken | 0 reacties
8
Er komt een onafhankelijk onderzoek na de bestrijding van de Q-koorts. Dat heeft de Tweede Kamer donderdag besloten. Na lang aarzelen heeft de overheid rigoureuze maatregelen aangekondigd om de ziekte in te dammen. Maar hebben de ministers Verburg en Klink niet te laat ingegrepen? Al vijf jaar zijn de twee van de belangrijkste musea van Nederland Het Rijksmuseum en Het Stedelijk Museum wegens verbouwing gesloten. En nog steeds is ongewis wanneer de deuren weer opengaan.
Ondertussen neemt de kritiek op het gemeentebestuur toe. Alex Brenninkmeijer, de Nationale Ombudsman, over de recente kritiek van minister Bos. Welke visie heeft de ombudsman eigenlijk op het gezag en de professionaliteit van agenten in Nederland?

Ministerie van Landbouw onder druk
Er komt een onafhankelijk onderzoek na de bestrijding van de Q-koorts. Dat heeft de Tweede Kamer donderdag besloten. Na lang aarzelen heeft de overheid rigoureuze maatregelen aangekondigd om de ziekte in te dammen; duizenden drachtige geiten moeten worden gedood. Maar hebben de ministers Verburg en Klink niet te laat ingegrepen? En is het dichtbevolkte Nederland überhaupt wel geschikt voor de intensieve veehouderij? In Buitenhof een gesprek met de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg.

Het imago van Nederland
Al vijf jaar zijn de twee van de belangrijkste musea van Nederland Het Rijksmuseum en Het Stedelijk Museum wegens verbouwing gesloten. En nog steeds is ongewis wanneer de deuren weer opengaan.
Ondertussen neemt de kritiek op het gemeentebestuur toe. Een debat met de Amsterdamse PvdA-wethouder Carolien Gehrels, Ann Demeester, directeur van het Amsterdamse kunstcentrum De Appel en Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum

De Nationale Ombudsman
Alex Brenninkmeijer, de Nationale Ombudsman, over de recente kritiek van minister Bos. Het kabinet is geschokt over 'onverantwoorde en ongepaste' uitlatingen die Brenninkmeijer zou hebben gedaan over het incident bij Hoek van Holland en het optreden van de politie. Maar welke visie heeft de ombudsman eigenlijk op het gezag en de professionaliteit van agenten in Nederland?

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Ministerie van Landbouw onder druk is uitgezonden op zondag 13 december door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Gerda Verburg, Carolien Gehrels, Kees van Twist en Alex Brenninkmeijer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee