Uitzending
Buitenhof - Minister Dijsselbloem & Karen Armstrong over religie en geweld

Minister Dijsselbloem & Karen Armstrong over religie en geweld

Buitenhof

18-1-2015

| 2067 x bekeken | 0 reacties
6
Jeroen Dijsselbloem
Op het moment dat zijn partij een cruciaal congres houdt is minister van FinanciŽn en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem te gast in Buitenhof. Moet de Partij van de Arbeid een sociaaldemocratischere koers gaan varen. En hoe denkt de minister over de nieuwe geldpolitiek van de ECB? En waarom is hij zo kritisch op de Nederlandse financiŽle sector?

Karen Armstrong
Wandelende tijdbommen zijn ze. Geradicaliseerd en teruggekeerd uit het Midden-Oosten zorgden ze voor een bloedbad in Parijs. Ook BelgiŽ werd opgeschrikt door de politieactie in Verviers waarbij twee jihadisten werden gedood. Angst regeert in Europa. Islam en geweld, horen ze onlosmakelijk bij elkaar? Karen Armstrong verzet zich tegen deze opvatting. Zij schreef spraakmakende boeken over de wereldgodsdiensten. Juist haar nieuwste boek In naam van God gaat over de relatie tussen religie en geweld. Zondag is zij voor een interview te gast in Buitenhof.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Minister Dijsselbloem & Karen Armstrong over religie en geweld werd uitgezonden op zondag 18 januari door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie