Uitzending
Buitenhof - Martin van Rijn, Jaap Scholten, Barbara Baarsma, Marieke Blom

Martin van Rijn, Jaap Scholten, Barbara Baarsma, Marieke Blom

Buitenhof

18-9-2016

| 1709 x bekeken | 0 reacties
3
Staatssecretaris Martin van Rijn
Ondanks een gigantische bezuinigingsoperatie in de zorg, zijn er volgens de gelekte Rijksbegroting binnenkort nieuwe maatregelen nodig: vanaf 2018 wordt een nieuwe snelle stijging van de zorgkosten verwacht. Wat betekent dat voor de toekomst van onze zorg? In Buitenhof Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hongaars nationalisme
De EU-top in Bratislava van vrijdag heeft geen nieuwe vluchtelingenpolitiek opgeleverd. De Hongaarse premier Orbán was na afloop ontevreden over de uitkomst. In de aanloop naar de top pleitte hij samen met Polen, Slowakije en Tsjechië voor een andere aanpak van de vluchtelingenproblematiek. De Oost-Europese landen weigeren tot nu toe een verplicht aantal vluchtelingen op te nemen. Wat drijft de Hongaren? Daarover schrijver Jaap Scholten die al zestien jaar in Hongarije woont.

Prinsjesdag
Dinsdag is het Prinsjesdag. Arme kinderen, de politie en het leger: ze krijgen er allemaal geld bij. Is Nederland dus hersteld van de diepe economische crisis? Een analyse van hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie Barbara Baarsma – ook directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank. En: Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Martin van Rijn, Jaap Scholten, Barbara Baarsma, Marieke Blom werd uitgezonden op zondag 18 september door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie