Uitzending
Buitenhof - Jesse Klaver, Ingeborg Beugel, Anne-Lot Hoek, Peter Romijn

Jesse Klaver, Ingeborg Beugel, Anne-Lot Hoek, Peter Romijn

Buitenhof

25-9-2016

| 1858 x bekeken | 0 reacties
4
Jesse Klaver
Zondag houdt de beweging Ieder1 een manifestatie om de etnische en culturele diversiteit te ondersteunen. Een van de deelnemers is GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hoe kijkt hij aan tegen de tweespalt over de parade van de Bijlmer naar het Museumplein, de ‘pleur op’-uitspraak van premier Rutte en de campagne van GroenLinks?

Griekse vluchtelingenkampen
Maandag verwoestte een aangestoken brand duizenden tenten in het Griekse vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. De vluchtelingen zijn het beu al maanden te wachten op de afhandeling van hun asielaanvraag. Hulpverleners ter plaatse vrezen nieuwe rellen. Gaat dat gebeuren? Aan tafel Ingeborg Beugel, die als een van de weinige journalisten wist binnen te dringen in een aantal kampen.

Oorlogsmisdaden in Indië
Het debat over de bloedige oorlog in Indonesië krijgt volgende week een nieuw hoofdstuk. Dan verschijnt het boek ´De brandende kampongs van Generaal Spoor´, van onderzoeker Rémy Limpach. Niet alleen pleegden de Nederlanders op grote schaal oorlogsmisdaden, ze werden er ook niet voor vervolgd. Kijkt Nederland na deze week in de spiegel? Wat doet de politiek? En waarom was deze bloedige oorlog voor veel Nederlanders zo lang een blinde vlek?

In Buitenhof journalist en historicus Anne-Lot Hoek en Peter Romijn, senior onderzoeker van het NIOD en copromotor van Rémy Limpach.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Jesse Klaver, Ingeborg Beugel, Anne-Lot Hoek, Peter Romijn werd uitgezonden op zondag 25 september door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie