Uitzending
Buitenhof - Human Rights Watch-directeur Kenneth Roth, Tweede Kamer: lam of leeuw?, Geweld bij AZC's

Human Rights Watch-directeur Kenneth Roth, Tweede Kamer: lam of leeuw?, Geweld bij AZC's

Buitenhof

31-1-2016

| 1159 x bekeken | 1 reacties
5
Kenneth Roth, directeur Human Rights Watch
Kenneth Roth, directeur van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, luidde deze week de noodklok: Europa moet zich schamen voor de manier waarop zij met haar vluchtelingen omgaat. Hoe beziet hij het plan van PvdA–leider Diederik Samson om vluchtelingen ‘per kerende veerboot’ terug te sturen naar Turkije? En hoe waarborg je mensenrechten in de politieke en maatschappelijke werkelijkheid waarin het draagvlak steeds verder afneemt?

Geweld bij AZC's
Staatssecretaris Dijkhoff (VVD) maakte zaterdag nieuwe cijfers bekend over misdragingen en zedendelicten in asielzoekerscentra. Hoe moeten we die cijfers op waarde schatten? Komen asielzoekers die zich misdragen in aanmerking voor permanent verblijf in Nederland? Een debat tussen Malik Azmani, VVD-Kamerlid, en Nanda Oudejans, rechtsfilosoof en universitair docent aan de Universiteit van Tilburg.

Tweede Kamer: lam of leeuw?
De Teeven-deal kreeg deze week een onverwachte extra dimensie. Het beruchte bonnetje bleek helemaal niet onvindbaar: de zoektocht was van hogerhand op het ministerie stopgezet. Maar door wie? Opnieuw gaat de commissie-Oosting de zaak onderzoeken. Maar kon de Tweede Kamer zelf niet in actie komen? Heeft het parlement genoeg controlerende macht? Hoeveel? En hoe kan het dan toch steeds op het ministerie van Veiligheid en Justitie misgaan? Een gesprek met oud-PvdA-politicus Erik Jurgens en Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid voor het CDA.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Human Rights Watch-directeur Kenneth Roth, Tweede Kamer: lam of leeuw?, Geweld bij AZC's werd uitgezonden op zondag 31 januari door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie