Uitzending
Buitenhof - Het dubbele oordeel van de toezichthouders

Het dubbele oordeel van de toezichthouders

Buitenhof

7-3-2010

| 1346 x bekeken | 0 reacties
7
Gerrit Zalm kan prima aanblijven bij ABNAMRO, volgens toezichthouder DNB. Dat is toch problematisch, vond medetoezichthouder AFM. Minister De Jager betreurde de ontstane onduidelijkheid en riep daarom de toezichthouders op het matje. In Buitenhof de vraag: hoe schadelijk is deze kwestie nu voor de betrokken partijen?
Anderhalf jaar was hij minister van Wonen, Wijken en Integratie. Terwijl de nederlaag van de gemeenteraadsverkiezingen in zijn partij wordt gevierd als een overwinning, maakt Eberhard van der Laan in Buitenhof de balans op.
Hoe moet het verder met de Crisis- en herstelwet? Een debat tussen Elco Brinkman van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland en Tiny Kox, fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer.

Het dubbele oordeel van de toezichthouders
Gerrit Zalm kan prima aanblijven bij ABNAMRO, volgens toezichthouder DNB. Dat is toch problematisch, vond medetoezichthouder AFM. Minister De Jager betreurde de ontstane onduidelijkheid en riep daarom de toezichthouders op het matje. In Buitenhof de vraag: hoe schadelijk is deze kwestie nu voor de betrokken partijen? Voor Zalm zelf, voor de AFM en DNB, maar ook voor de minister…Een gesprek met Arthur Docters van Leeuwen, voormalig bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten.

De visie van Eberhard
Anderhalf jaar was hij minister van Wonen, Wijken en Integratie. Terwijl de nederlaag van de gemeenteraadsverkiezingen in zijn partij wordt gevierd als een overwinning, maakt Eberhard van der Laan in Buitenhof de balans op. Wat betekent het versplinterde politieke landschap voor de regeerbaarheid van ons land, hoe moet het verder met de integratie en wat drijft Van der Laan om door te gaan in de Haagse politiek die hijzelf ‘nog miezer’ noemt dan hij al dacht…

De Crisis- en herstelwet
Hoe moet het verder met de Crisis- en herstelwet? Na de val van het kabinet dreigt de doorvoering van de wet, die de bouwsector een belangrijke impuls moet geven, verdere vertraging in de Eerste Kamer op te lopen. Een debat tussen Elco Brinkman van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland en Tiny Kox, fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Het dubbele oordeel van de toezichthouders is uitgezonden op zondag 7 maart door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Arthur Docters van Leeuwen, Eberhard van der Laan, Elco Brinkman en Tiny Kox.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!