Uitzending
Brief van mijn kind - Brazilië - Overgeleverd aan de straat

BraziliŽ - Overgeleverd aan de straat

Brief van mijn kind

20-6-2011

| 1020 x bekeken | 0 reacties
6
De 14-jarige Ana Raquel heeft de keiharde wetten van het leven op straat aan den lijve ondervonden. Niet zo lang geleden woonde ze nog bij haar liefhebbende grootmoeder. Na de dood van haar oma wordt ze gedwongen bij haar moeder en stiefvader te gaan wonen. Het zijn niet de ruzies die haar de straat op jagen, het is haar stiefvader die haar mishandelt en lastigvalt. Eenmaal op straat, blijkt Ana Raquel niet opgewassen te zijn tegen het ruige en harde leven onder de viaducten van Rio de Janeiro. Nu woont ze in een opvanghuis voor straatkinderen. Wat Ana Raquel vooral pijn doet is het gebrek aan liefde en aandacht van haar moeder. Ze besluit haar een brief te schrijven. Wereldwijd trekken mensen van het platteland naar de stad op zoek naar een beter leven. Maar dat lukt lang niet altijd. Rio de Janeiro is berucht is om zijn favela's - sloppenwijken waar door de afwezigheid van de overheid anarchie en geweld heersen. Drugshandel en criminaliteit maken deel uit van het dagelijks leven. De lijn van geweld en misbruik loopt vaak door in huiselijke kring. Mannen belanden in de gevangenis of vertrekken om andere redenen. Gezinnen vallen uit elkaar en veel kinderen worden hierdoor gedwongen op straat te overleven.

Deze uitzending van het programma Brief van mijn kind met de titel BraziliŽ - Overgeleverd aan de straat is uitgezonden op maandag 20 juni door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee