Uitzending
Brandpunt - Terugsmokkelen naar Syrië en Nederland opvangland voor tijgers en leeuwen

Terugsmokkelen naar Syrië en Nederland opvangland voor tijgers en leeuwen

Brandpunt

10-10-2017

| 550 x bekeken | 0 reacties
7
Tom Kleijn
Tom Kleijn duikt in de bizarre wereld van SyriŽrs die zich terug laten smokkelen naar SyriŽ. Als er geen boot is steken ze noodgedwongen zwemmend de grens over. De Brandpunt-verslaggever reisde in het kielzog van een Syrische vluchteling uit Duitsland die tot het uiterste gaat om zijn familie weer te zien. Hij trof een groep vluchtelingen bij de Turkse grens die met gevaar voor eigen leven naar SyriŽ proberen te komen.

In Brandpunt het verhaal waarom Syrische vluchtelingen geen andere weg zien dan illegaal terug te keren naar hun vaderland.

Henk van der Aa
Henk van der Aa duikt in de wereld van verwaarloosde tijgers en leeuwen. Als enige in Europa vangt Nederland afgedankte katachtigen op in particuliere centra.

In Polen stuit hij op een illegaal fokcentrum waar onder erbarmelijke omstandigheden tijgers, leeuwen en luipaarden verblijven. Waar komen al die afgedankte exotische dieren vandaan en waarom is Nederland eigenlijk een opvangland geworden?

De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Liesbeth Staats, Sacha de Boer, Henk van der AAa en Tom Kleijn. Deze uitzending van het programma Brandpunt met de titel Terugsmokkelen naar Syrië en Nederland opvangland voor tijgers en leeuwen werd uitgezonden op dinsdag 10 oktober door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie