Uitzending
Brandpunt - Oog om oog in Irak en #MeToo in de modellenwereld

Oog om oog in Irak en #MeToo in de modellenwereld

Brandpunt

7-11-2017

| 659 x bekeken | 0 reacties
7
Zwaar bewapende milities jagen op IS-ers
Tom Kleijn betreedt een bizarre wereld waar oorlogsrecht geen rol lijkt te spelen. En Henk van der Aa spreekt met modellen die het stilzwijgen doorbreken. Oog om oog in Irak: Ze verloor tien familieleden en wil wraak: Wahida uit Irak. Nu IS verslagen is, zijn voor haar de rollen omgedraaid: zij maakt jacht op IS-strijders en andere religieuze extremisten en schuwt daarbij geen enkel middel, inclusief onthoofdingen. Tom Kleijn trok naar het noorden van Irak en zag met eigen ogen hoe Wahida met een klein leger jaagt op IS-leden en hun families. Gedreven door haatgevoelens is het voor deze zwarte weduwe oog om oog, tand om tand.

#MeToo in de modellenwereld:
Henk van der Aa spreekt met modellen die het stilzwijgen doorbreken. Sinds de getuigenissen tegen Weinstein breidt het schandaal rond seksueel overschrijdend gedrag zich uit. Ook in de modellenwereld staan na #MeToo ook slachtoffers op. Getuigenissen van modellen schetsen net als in de filmwereld een ontluisterend beeld van ongewenste aanraking, seksuele intimidatie en poging tot aanranding.

In deze uitzending van Brandpunt was Tom Kleijn te gast. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Liesbeth Staats, Sacha de Boer en Henk van der AAa. Deze uitzending van het programma Brandpunt met de titel Oog om oog in Irak en #MeToo in de modellenwereld werd uitgezonden op dinsdag 7 november door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie