Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Zomeroutfits uit binnen- en buitenland

Zomeroutfits uit binnen- en buitenland

Blauw Bloed

7-9-2013

| 2093 x bekeken | 0 reacties
3
In de eerste uitzending van Blauw Bloed in het nieuwe seizoen kijken we rond op de dertigste Hiswa te water, die koning Willem Alexander op 3 september opent in de nieuwe jachthaven Amsterdam Marina. En we gaan in op de provincie- en kennismakingsbezoeken van de koning en koningin Maxima. Dat waren bezoeken nieuwe stijl.

Verbleven Wilhelmina en Emma in de jaren '90 van de 19e eeuw nog zo'n vijf dagen in een provincie, na 1948 waren dat bij Juliana en Bernhard nog twee dagen. En nu waren het twee provincies op n dag. Met Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed gaan we in op de tradities en de folklore rond deze evenementen ook wat er te merken was van de nieuwe stijl bij deze bezoeken.

We verdiepen ons ook in de zoektocht naar een geschikte man voor prinses Juliana in de jaren dertig. Op 8 september, de dag na onze uitzending, is het namelijk 77 jaar geleden dat zij zich verloofde met prins Bernhard.

In de jaren dertig is er jarenlang gezocht naar een geschikte huwelijkskandidaat voor de prinses. De ene na de andere man viel af. Na een zoektocht van acht jaar diende Bernhard zich aan. Juliana werd verliefd. Over de zoektocht gaat de reportage met onder andere schrijfster Annejet van der Zijl.

En in Blauw Bloed ook: de zomerjurken die de royals de afgelopen maanden droegen. Wat viel op? Modekenners Michou Basu en Paul Schulten gaan in op de zomerkleding

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Zomeroutfits uit binnen- en buitenland is uitgezonden op zaterdag 7 september door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie