Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Van top tot teen Prinsjesdag

Van top tot teen Prinsjesdag

Blauw Bloed

20-9-2008

| 1298 x bekeken | 0 reacties
6
Uitgebreid aandacht voor Prinsjesdag 2008. Dit keer waren de camera's niet alleen gericht op de hoeden maar ook op de schoenen van de vrouwelijke politici en de leden van het Koninklijk Huis.

De koningin en de prinsessen dragen ieder jaar een nieuwe outfit. En ding blijft echter altijd hetzelfde: de blauwgouden sjerp. Het is de hoogste civiele onderscheiding van ons land; de Orde van de Nederlandse Leeuw. In 'Blauw Bloed' de achtergronden van deze onderscheiding.

In de studio een gesprek met protocoldeskundige Thijs van Leeuwen over Prinsjesdag.

En we nemen een duik in de geschiedenis van Prinsjesdag. Opmerkelijke televisiefragmenten passeren de revue. Zoals beelden van Prinsjesdag 1963 toen de paarden van de koets met de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet op hol sloegen. En nog n keer het moment uit 2000 als koningin Beatrix, vlak voor het uitspreken van de Troonrede, prins Claus, die naast haar zit, "sterkte" wenst.

Prinses Annette opende woensdag 17 september de Arttour in de Kunstlinie in Almere. De Arttour, een initiatief van Beautiful People en afvalverwerkingcentrale HVC, is een rondreizende tentoonstelling waarvoor 32 kunstenaars met een verstandelijke beperking uit heel Nederland kunstwerken met als thema 'Energie' hebben aangeleverd.

We volgen koningin Beatrix bij de opening van 'Het Huis van Aristoteles'. Een nieuw kindermuseum in de Westergasfabriek in Amsterdam.

En een overzicht van het koninklijke nieuws van de afgelopen week.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Van top tot teen Prinsjesdag is uitgezonden op zaterdag 20 september door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee