Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Terugblik poolexpeditie prins Willem-Alexander en prinses Máxima

Terugblik poolexpeditie prins Willem-Alexander en prinses Máxima

Blauw Bloed

14-2-2009

| 1238 x bekeken | 0 reacties
6
In 'Blauw Bloed' een uitgebreide terugblik op de Antarctica-reis van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Het prinselijk paar was te gast bij de British Antarctic Survey, een Brits project waarbij ook Nederlandse wetenschappers betrokken zijn. Met eigen ogen konden ze zien wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en het gat in de ozonlaag. Jeroen Snel ontvangt in de studio minister Plasterk, die met de prins en prinses is meegereisd.
En prinses Máxima ging na haar enerverende reis aan Antarctica gelijk al weer aan de slag. Ze bezocht in het Brabantse Oss het culturele wijkcentrum 'De Binnenstad', waar voor ouderen tal van activiteiten georganiseerd worden.

Verder
In het tweede deel van de serie 'Spraakmakende koninklijke liefdes' aandacht voor één van de meest besproken koninklijke liefdes van de afgelopen jaren. Vier jaar geleden, op 10 februari 2005, maakten zij hun verloving bekend: de Britse kroonprins Charles en Camilla Parker Bowles.
Vrijwel ieder koningshuis kent een lange militaire traditie. Terwijl de ene royal daadwerkelijk meegaat op vredesmissie, houdt de ander het liever bij het afnemen van een defilé. Samen met Hans van Baalen, Tweede Kamerlid en militairdeskundige, kijkt 'Blauw Bloed' hoe heldhaftig de royals nu echt zijn.
Eén van de vaste items bij een prinses of koningin is de hoed. Met of zonder veren. In ieder geval zijn veren niet meer weg te denken uit de koninklijke garderobe.
En een overzicht van het koninklijke nieuws van de afgelopen week.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Terugblik poolexpeditie prins Willem-Alexander en prinses Máxima is uitgezonden op zaterdag 14 februari door de EO. Te gast waren Hans van Baalen en Koning Willem-Alexander. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee