Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Royals steken handen uit de mouwen voor NL Doet

Royals steken handen uit de mouwen voor NL Doet

Blauw Bloed

19-3-2011

| 2547 x bekeken | 0 reacties
6
In de komende uitzending van Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de jaarlijkse NL Doet dagen, waarbij vrijwilligerswerk centraal staat. En ook de koninklijke familie doet traditiegetrouw weer mee. Op verschillende plekken in Nederlands steken de royals de handen uit de mouwen, en uiteraard ziet u daarvan in Blauw Bloed een uitgebreid verslag.
De royals hadden sowieso een drukke week, want er stonden ook veel werkbezoeken op de agenda. Zo bezocht prinses Máxima dinsdag in Zutphen een oudereninstelling, en reikte prins Willem-Alexander op maandag de prestigieuze Geuzenpenningen uit.
En nog ruim een maand voordat Kate Middleton zal trouwen met prins William en daarmee burgermeisje-af is. En ook Charlene Wittstock zal haar leven als burger verruilen voor dat van prinses als zij in juli met prins Albert van Monaco trouwt. Beide vrouwen worden op dit moment dan ook flink bijgespijkerd over alle do's en dont's voor burgermeisjes aan het hof. Protocoldeskundige Henrik de Groot geeft ze ook alvast een aantal tips.
Verder aandacht voor kunstenares Thérèse Schwartze Ze schilderde - zo’n honderd jaar geleden - de elite van Nederland. Ook een aantal bekende portretten van de koninklijke familie zijn van haar hand.. Zowel in Amsterdam als in het Overijsselse Heino is een dubbelexpositie over het werk van Schwartze te zien. Blauw Bloed liet zich in beide plaatsen rondleiden.
Verder een uitgebreid interview met een van de bekendste Britse royaltyverslaggevers: Robert Jobson. Hij schreef al meerdere boeken over de Britse koninklijke familie en binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek: William & Kate - Het liefdesverhaal van de eeuw. In Blauw Bloed vertelt Jobson alle ins en outs over dit aanstaande koninklijke huwelijk.
Ook blikt Blauw Bloed nog even terug op het staatsbezoek aan Qatar dat vorige week plaatsvond. Want ook nu weer hadden met name koningin Beatrix en prinses Máxima - letterlijk - alles uit de kast getrokken om er weer tip top uit te zien. Couturier Monique Collignon geeft haar mening over de outfits tijdens het staatsbezoek aan Qatar.
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.25 uur op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Royals steken handen uit de mouwen voor NL Doet is uitgezonden op zaterdag 19 maart door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie