Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Prins Willem-Alexander versus prins Filip

Prins Willem-Alexander versus prins Filip

Blauw Bloed

1-10-2011

| 2996 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Blauw Bloed aandacht voor de populariteit van de kroonprinsen Willem-Alexander en Filip van België. Uit een enquête van het Belgische maandblad Royals blijkt dat prins Willem-Alexander volgens onze Zuiderburen veel beter is voorbereid op zijn toekomstig koningschap dan hun 'eigen' prins Filip. En ook de Belgische prinses Mathilde moet het afleggen tegen haar Nederlandse collega prinses Máxima, die de titel 'prinses van het volk' verdient volgens de lezers van Royals.
Verder bezocht koningin Beatrix de indrukwekkende Dag Herdenken Geweldslachtoffers. Bij deze herdenking komen nabestaanden van slachtoffers van geweld bij elkaar om troost en steun te zoeken. De koningin was vorig jaar voor het eerst te gast bij deze emotionele herdenking en besloot om dit jaar op eigen initiatief wederom naar deze bijzondere dag te komen.
En een feestelijke avond uit voor prinses Laurentien. Op dinsdagavond bezocht zij het Nederlands Film Festival in Utrecht, waar de prinses de nieuwe Lezen & Schrijven Film Awards mocht uitreiken. Deze awards zijn bedoeld voor korte films die de problematiek rondom laaggeletterdheid onder de aandacht brengen.

Daarnaast een nieuwe aflevering in de serie 'De vergeten glamour van...' Met dit keer aandacht voor de Britse prinses Margaret, de zus van koningin Elizabeth. In haar gloriejaren een waar mode-icoon voor velen. Couturier Addy van den Krommenacker kijkt terug op de hoogtijdagen van deze flamboyante prinses. Hoewel de Oranjes doorgaans hun uiterste best doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen, slaan ze op modegebied de plank ook wel eens mis. Couturier Paul Schulten legt uit waarom het not done was dat prinses Máxima op het huwelijk van prinses Anita een veel te grote hoed droeg en waarom de outfit van prinses Mabel op het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria een modemisser genoemd mag worden.
En historica Reinildis van Ditzhuyzen fietst ook deze uitzending weer op haar Oranje fiets rond door Zeeland. Zij vervolgt haar weg door Vlissingen en komt daar onder andere een standbeeld tegen van Michiel de Ruyter. Maar welke pikante uitspraak deed een nog jonge koningin Wilhelmina toen zij dit beeld onthulde? In Blauw Bloed het antwoord.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Prins Willem-Alexander versus prins Filip is uitgezonden op zaterdag 1 oktober door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie