Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Oranjes weer aan de slag

Oranjes weer aan de slag

Blauw Bloed

10-3-2012

| 2337 x bekeken | 0 reacties
3
In deze uitzending van Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de werkbezoeken die de leden van de koninklijke familie deze week aflegden. Zo opende koningin Beatrix in Soesterberg de nieuwe kazerne van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Het was haar eerste optreden sinds haar zoon prins Friso in Oostenrijk werd bedolven onder een lawine.
En prinses Máxima ontbijt donderdag in Den Haag met topvrouwen uit de zakenwereld.
Verder een uitgebreide reportage over de tropische tournee van prins Harry. De Britse royal reisde deze week naar Belize, de Bahama's en Jamaica om het diamanten jubileum van zijn grootmoeder, koningin Elizabeth te vieren. Naast tal van officiële bijeenkomsten vermaakte Harry zich ook opperbest met de lokale bevolking. Zo maakte hij een aantal dansjes op enkele straatfeesten en durfde hij zelfs een sprintwedstrijd aan met de Jamaicaanse topatleet Usain Bolt.
Ook aandacht voor een onbekend maar belangrijk persoon uit de Belgische koninklijke geschiedenis: Gatien du Parc. Hij was de gouverneur van de huidige koning Albert, diens broer Boudewijn en zus Josephine-Charlotte, en zodoende verantwoordelijk voor de opvoeding van de Belgische koningskinderen.
De zogeheten mediacode staat steeds meer onder druk: welke beelden van de Nederlandse royals mogen wel en welke niet openbaar worden gemaakt? Volgens deze mediacode mogen de Oranjes tijdens privé-momenten niet gefilmd of gefotografeerd worden. Maar een recente uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens lijkt deze mediacode nu onderuit te halen.
En ze zijn populair op de rode loper en hebben een koninklijke uitstraling: strapless jurken. Ze worden steeds vaker gedragen door de prinsessen. Volgens modeontwerper Addy van den Krommenacker blijven deze jurken zonder bandjes altijd in de mode.
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws rond 19.30 uur op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Oranjes weer aan de slag is uitgezonden op zaterdag 10 maart door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie