Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Koninklijke premiere 'Wit Licht'

Koninklijke premiere 'Wit Licht'

Blauw Bloed

13-12-2008

| 1215 x bekeken | 0 reacties
6
'Blauw Bloed' neemt u mee naar de koninklijke première van de speelfilm 'Wit Licht'. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima woonden maandagavond 8 december de eerste voorstelling bij in Tuschinski in Amsterdam. 'Blauw Bloed' stond langs de rode loper en sprak met de koninklijke gasten en Marco Borsato. Hij speelt de hoofdrol in de film.
Verder: een bijzonder en koninklijk Nederlands-Belgisch onderonsje afgelopen dinsdag. Prinses Margriet reikte in Brussel de allereerste 'Princess Margriet Award' uit. Deze prijs van de European Cultural Foundation (ECF) is bedoeld voor kunstenaars en denkers die bijdragen aan het overwinnen van culturele barrières binnen Europa. Prinses Laurentien, presidente van de ECF, hield een toespraak. Ze heeft het voorzitterschap van prinses Margriet overgenomen. In een interview met 'Blauw Bloed' legt prinses Laurentien uit wat dit werk inhoudt.
Het 'Oranjemoment' van sopraan Miranda van Kralingen. Ze heeft meerdere keren opgetreden voor de koninklijke familie, onder andere tijdens het kerkelijk huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.
De wankele financiële toestand in de wereld houdt ook de royals bezig. Queen Elizabeth heeft inmiddels publiekelijk te kennen gegeven zich ernstig zorgen te maken. Een gesprek hierover met koningshuisdeskundige Peter Brusse.
En een overzicht van het koninklijke nieuws dat de afgelopen week opviel in de binnen- en buitenlandse media.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Koninklijke premiere 'Wit Licht' is uitgezonden op zaterdag 13 december door de EO. Te gast was Peter Brusse. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee