Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Koninklijke eer voor Anton Corbijn

Koninklijke eer voor Anton Corbijn

Blauw Bloed

3-12-2011

| 2396 x bekeken | 2 reacties
5
In deze uitzending is er aandacht voor de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Prinses Máxima overhandigde deze prestigieuze prijs aan de bekende Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn.
Dit alles onder het toeziend oog van wereldbekende sterren als zanger Bono van U2 en Chris Martin, de zanger van de band Coldplay. Anton Corbijn is geen vreemde aan het Nederlandse hof: ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van koningin Beatrix maakte hij een serie portretten van haar en eerder dit jaar opende prins Constantijn een tentoonstelling van Corbijns mooiste foto's.
De Belgische prins Laurent ligt op dit moment weer onder vuur. De rebelse prins zorgde in het verleden al vaker voor ophef, zo werd hij onlangs zelfs een tijdlang verbannen uit het paleis door zijn eigen vader, koning Albert. Net nu Laurent weer koninklijke activiteiten mag ondernemen, komen er twee boeken over hem uit die ook weer voor ophef zorgen.
In een van de boeken wordt Laurent er zelfs van beschuldigd een ex-vriendin mishandeld te hebben. De Belgische televisie wijdt een complete documentaire aan al het rumoer rondom prins Laurent. Royaltydeskundige Kathy Pauwels neemt de kwestie nader onder de loep.
Verder neemt prinses Laurentien in de Ridderzaal in Den Haag het eerste exemplaar van de nieuwe toolkit 'Omgaan met laaggeletterdheid binnen de huisartspraktijk' in ontvangst.
Laurentien doet dit tijdens het symposium ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de Landelijke Huisartsen Vereniging. De â??Toolkit Laaggeletterdheidâ?? biedt huisartsenpraktijken een checklist om laaggeletterdheid bij hun patiënten te herkennen.
De Oranjes worden wederom onderwerp van een nieuwe televisieserie. Na series als 'De Troon' en 'Bernhard, Schavuit van Oranje' gaat de VPRO op 2 januari van start met de serie 'Beatrix, Oranje onder vuur'.
Willeke van Ammelrooij schittert hierin als koningin Beatrix, die keer op keer voor hete vuren komt te staan. Blauw Bloed zag de eerste aflevering en sprak met de belangrijkste hoofdrolspelers.
En het is allang niet meer de jongere generatie prinsessen die voor gekleurde outfits kiezen. Ook vorstinnen als queen Elizabeth, Margrethe van Denemarken en koningin Beatrix kiezen juist vaak voor kleur. Couturier Paul Schulten legt uit waarom ze dit doen en wie wat hem betreft de meest kleurrijke koningin is!
Verder een portret van de Belgische prins Alexander, de oudste zoon uit het tweede huwelijk van zijn vader koning Leopold met Lilian Baels. De prins was een halfbroer van de koningen Boudewijn en Albert II en van groothertogin Josephine Charlotte.
Alexander, die twee jaar geleden op 67-jarige leeftijd overleed, leidde een bijzonder en vaak spraakmakend leven. In Blauw Bloed onder andere een interview met zijn weduwe, prinses Léa, voor wie Alexander grote offers moest maken.
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.30 uur op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Koninklijke eer voor Anton Corbijn is uitgezonden op zaterdag 3 december door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie