Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Koningin Máxima voor VN in Myanmar

Koningin Máxima voor VN in Myanmar

Blauw Bloed

4-4-2015

| 2905 x bekeken | 0 reacties
5
Deze week in Blauw Bloed aandacht voor koningin Máxima die een bezoek brengt aan Myanmar. Zij doet dat in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties. In Myanmar praat koningin Máxima over het belang van toegankelijkheid van financiële. De koningin heeft onder andere een ontmoeting met president U Thein Sein. Maar ook met de bekende oppositieleider en Nobelprijs-winnares Aung San Suu Kyi.

Koningin Máxima komt deze week ook in het nieuws vanwege een roofkunstwerk dat in het bezit is van de koninklijke familie. De Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau, waar koningin Máxima voorzitter van is, heeft een onafhankelijk onderzoek laten doen naar de herkomst van de kunstvoorwerpen die sinds 1933 tot de Koninklijke Verzamelingen zijn gaan behoren. In de studio praat presentator Jeroen Snel met Remco Meijer, Koninklijk Huis verslaggever bij de Volkskrant.

Verder aandacht voor monaco" class=dossierlink>prins Albert van Monaco die deze week precies 10 jaar op de troon zit. Een veelbesproken prins met buitenechtelijke kinderen, een verstokt vrijgezellenbestaan maar uiteindelijk een happy end… of toch niet?

En de zomertijd is aangebroken, tijd voor bloemen. Op talloze manieren worden ze gebruikt in hoeden fascinators en corsages. Geliefd hoedenmaakster bij de royals, Fabienne Delvigne, zorgt de mooiste creaties.

De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Koningin Máxima voor VN in Myanmar werd uitgezonden op zaterdag 4 april door de EO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie