Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Interview prinses Laurentien over 50 jaar WNF

Interview prinses Laurentien over 50 jaar WNF

Blauw Bloed

12-5-2012

| 2498 x bekeken | 0 reacties
3
In deze uitzending uitgebreid aandacht voor het 50-jarig bestaan van het Wereld Natuur Fonds. Ooit was prins Bernhard een van grondleggers van het WNF en nog steeds dragen de Oranjes de organisatie een warm hart toe. Zowel koningin Beatrix als prinses Laurentien zijn namelijk aanwezig bij de festiviteiten rondom het jubileum. Presentator Jeroen Snel heeft onder andere een interview met prinses Laurentien over haar inzet voor het WNF.
En deze week is er nog een bijzonder jubileum dat op koninklijke aandacht kan rekenen. Koningin Beatrix is op vrijdagavond eregast bij het 125-jarig bestaan van het Leger des Heils. De vorstin liep ooit een nacht met de inmiddels overleden Majoor Bosshardt mee als heilsoldate.
Verder aandacht voor de liefde van de royals voor het mantelpak. Het mantelpak kan op duizend-en-een manieren gedragen worden en is een vaste waarde in de garderobe van koningin Beatrix en de prinsessen van Oranje. Couturier Paul Schulten legt uit wat de kracht is van deze outfit en welke favoriet zijn.
Prins Willem-Alexander maakt zich al jarenlang sterk voor duurzaam ondernemen. Dat doet hij onder andere door eens in de twee jaar de Koning Willem I prijs uit te reiken aan bedrijven die op een duurzame manier proberen te ondernemen. Dinsdagavond is het weer zover en zal de prins op de Floriade in Venlo bekend maken wie dit jaar gewonnen heeft.
En op maandag 14 mei vieren de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia hun gouden huwelijksjubileum. Het paar gaf elkaar op 14 mei 1962 het jawoord. In Blauw Bloed een terugblik op hun veelbewogen huwelijk.Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.45 uur op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Interview prinses Laurentien over 50 jaar WNF is uitgezonden op zaterdag 12 mei door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie