Uitzending
Blauw Bloed - Grafkist Nassaus geopend in Dillenburg
Blauw Bloed - Grafkist Nassaus geopend in Dillenburg

Grafkist Nassaus geopend in Dillenburg

Blauw Bloed

22-2-2020

| 2085 x bekeken | 0 reacties
5
Een indrukwekkende zoektocht naar voorfamilie van koning Willem-Alexander in het Duitse Dillenburg. Historicus Lammert Doedens opende daar dinsdag in de grafkelder van de stadskerk een kist met het lichaam van ťťn van de Nassaus.

Eťn van de favoriete boeken van Willem-Alexander is 'Max Havelaar' van Multatuli. Reden genoeg voor de koning om hem in de Nieuwe Kerk in Amsterdam te eren tijdens de opening van het Multatuli-jaar. Op 2 maart is het precies tweehonderd jaar geleden dat de schrijver, die in werkelijkheid Eduard Douwes Dekker heette, in Amsterdam geboren werd.

Deze week was het 'De week tegen Pesten' in Vlaanderen. De Belgische koningin Mathilde zet zich al jaren in voor kinderen die gepest worden. Daarom bezocht zij een school om met leerlingen en leraren te praten over pesten en om hen aan te moedigen het gesprek met elkaar te blijven voeren.

Couturier Addy van den Krommenacker ging vorig jaar failliet, maar de royals bleven de modeontwerper altijd trouw. We gingen bij hem langs in zijn nieuwe showroom in Nuland.

In deze uitzending van Blauw Bloed was Addy van den Krommenacker te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Grafkist Nassaus geopend in Dillenburg werd uitgezonden op zaterdag 22 februari door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie