Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Emotioneel afscheid Oranjes op Saba

Emotioneel afscheid Oranjes op Saba

Blauw Bloed

12-11-2011

| 1905 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Blauw Bloed ziet u het slot van het bezoek dat koningin Beatrix en prins Willem-Alexander en prinses Máxima aan het Caribisch gedeelte van ons koninkrijk brachten. Op het piepkleine Saba werd de koninklijke reis in stijl afgesloten.
De royals hadden een aantal bijzondere ontmoetingen met de inwoners van Saba, waaronder de hoogbejaarde Lis, bewoonster van het bejaardentehuis, die vijf jaar geleden ook al de eer had om de koningin te ontmoeten.
Op alle eilanden konden koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima rekenen op een mooi afscheid, maar het vertrek van Saba was toch wel het meest bijzonder. Tijdens een emotionele uitvoering van het lied ‘Bye bye Saba’ namen de Oranjes voorlopig afscheid van de voormalige Antillen.
Voor koningin Beatrix wellicht de laatste keer dat ze Saba bezocht. Presentator Jeroen Snel blikt samen met Pieter Klein Beernink, verslaggever Koninklijk Huis bij De Telegraaf, terug op de bijzondere reis.
De royals waren maar liefst tien dagen in het Caribisch gebied. Echt enorm uitpakken met hun kleding deden de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima niet.
Een aantal outfits hadden we al eerder gezien, maar werden nu wel opgefleurd met opvallende accessoires. In Blauw Bloed geven modedeskundigen Paul Schulten en Kim Querfurth hun mening.
En uitrusten na deze pittige reis zat er niet in. Direct na terugkomst van de Caribische eilanden moest prinses Máxima alweer aan de slag in Nederland. Afgelopen maandagochtend was ze op het ministerie van Financiën aanwezig bij de opening van de ‘Week van het Geld’.
Ook prins Willem-Alexander moest direct weer aan het werk. Hij gaf dinsdag bij de fabrieken van de Suiker Unie het startsein voor een nieuw project met betrekking tot groene stroom. Compleet met veiligheidshelm zette de prins de nieuwste biomassavergister in werking.
En ook voor de Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla stond er de afgelopen week een buitenlandse reis op het programma. En wel naar Afrika. Samen bezochten Charles en Camilla Zuid-Afrika om vervolgens door te reizen naar Tanzania. En het prinselijk paar genoot zichtbaar van hun reis.
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.30 uur op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Emotioneel afscheid Oranjes op Saba is uitgezonden op zaterdag 12 november door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie