Uitzending
Binnenste Buiten - BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Binnenste Buiten

27-1-2020

| 321 x bekeken | 0 reacties
5
Na de Tweede Wereldoorlog ligt de watertoren van Uppel volledig in puin. Tijdens de wederopbouw wordt er snel en efficiŽnt een nieuwe voor in de plaats gebouwd, dit keer zonder poespas. Twaalf jaar geleden staat deze watertoren te koop. Job Beijer en zijn vrouw zien schoonheid in het kolossale, solide gebouw en gaan overstag. Wat ze dan nog niet weten is dat ze vijf jaar later pas toestemming krijgen om er te mogen wonen. Ze bouwen de toren vervolgens om tot een comfortabele, leefbare woning. Een lift en grote ramen behoren tot de belangrijkste investeringen. Desondanks verliest het gebouw nergens zijn oorspronkelijke karakter, want overal komen beton, de ronde vormen en hoogtes weer terug.

Sharon maakt keshi yena, een Antilliaanse ovenschotel met rundergehakt, bakbanaan en heel veel kaas.

Onder de rook van Rotterdam in Rhoon houden Wim en Els van Prooijen een kudde van 42 alpaca's. Ze organiseren geen wandelingen en yogalessen met de dieren, want ze vinden dat de dieren vooral lekker dier moeten kunnen zijn. Wel kennen ze elk van deze nieuwsgierige beesten bij hun naam.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger en Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op maandag 27 januari door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie