Uitzending
Binnenste Buiten - BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Binnenste Buiten

6-10-2019

| 319 x bekeken | 0 reacties
6
De leukste items van de laatste weken: In het centrum van Gouda bewonen Ank en Maarten een oude stoomdrukkerij. Jarenlang worden hier bijna alle Nederlandse schoolboeken gedrukt. Inmiddels zijn de kantoren en werkvertrekken van het pand omgetoverd tot royale woonruimtes, met prachtig uitzicht op de stad. Dankzij vele behouden, originele elementen leeft de geschiedenis van de drukkerij nog altijd voort in het pand.

De Veluwe is een van de weinige plekken in Nederland waar het vliegend hert voorkomt. Met zijn enorme afmetingen is dit de koning onder de kevers, maar wie 'm wil spotten moet een beetje geluk hebben. In de ochtenduren doet deze reuzenkever rustig aan en bij kou en regen laten vliegende herten zich sowieso niet zien. Gelukkig weet boswachter Rick de Ruiter de plekken te vinden waar dit imposante diertje zich schuil houdt.

Chef-kok Ramon Brugman maakt pittige hotdogs van merguez-worstjes. Hij geeft het gerecht een oosterse twist met een kruidige sesampasta.

Op zoek naar een écht klushuis om hun creativiteit de vrije loop te laten, vallen Mark en Vivian in 2014 als een blok voor een bouwval in de weilanden van het Noord-Hollandse Niedorp. Er moet flink wat gebeuren om van het vervallen boerderijtje hun eigen droomhuis te maken, maar met de twee rechterhanden van Mark en de uitgesproken smaak van zijn eigen interieurstyliste Vivian komen ze een heel eind. Vijf jaar later genieten ze samen met hun dochtertje Sjors nog iedere dag van hun zelfgemaakte woonboerderij, midden in de natuur.

In het Betuwse dorp Erichem kunnen chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer hun hart ophalen. Op de wijngaard van Arina en Diederik is de eerst pluk van de druiven in volle gang. Van deze groene oogst wordt geen wijn gemaakt, maar verjus. Al een populair product in de Romeinse tijd, maar ook in de hippe creaties van Leon en Lendl de ultieme smaakmaker in de keuken.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger en Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zondag 6 oktober door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie