Uitzending
Binnenste Buiten - BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Binnenste Buiten

25-8-2019

| 95 x bekeken | 0 reacties
4
Bas en Jolanda wonen in een bijzonder pand: een oude touwfabriek in Oudewater. Sinds kort wonen ze er met z'n drieŽn, namelijk met zoon Scottie. De oude touwfabriek is al sinds 1991 buiten gebruik en heeft een grote cultuurhistorische waarde. Het was dan ook een uitdaging het om te toveren in een woning.

Sharon maakt vandaag een heel vrolijk gerecht: koolrabi puree met 'dronken' kip.

Boswachter Marieke Schatteleijn is in het noordelijke deel van het Strubben Kniphorstbosch, een naam waar ze zelf even op heeft moeten oefenen! Een bijzonder bos, want het hoort bij de archeologische rijksmonumenten. Het is een prachtig gebied met oude karresporen, grafheuvels en hunebedden, gemaakt door de eerste mensen op deze plek, zo'n 5000 geleden.

Sander Hertgers is de derde generatie forellenkweker. En bezit een forellenkwekerij en een groot park, waar sportvissers over diverse vijvers op regenboogforellen kunnen vissen. Klinkt zielig? Sander weet zeker dat hun manier van kweken en vissen voor iedereen goed is. 'De regenboogforel eet 1,1 kilo om zelf 1 kilo vlees te geven, dat maakt hem uniek. Wij kweken een soort 'scharrel' forel die op een milieuvriendelijke manier worden belucht.'

Chef-kok Lťon Mazairac is kritisch over goed voedsel en wil dit zelf onderzoeken! In Gouda koopt Stellan een rijtjeshuis om te verbouwen en te verkopen. Maar als hij eenmaal in de verbouwing zit en zijn creatieve talent ontdekt, besluit hij er zelf te gaan wonen. Met zijn fantasierijke geest brengt Stellan de meest bijzondere elementen aan in huis. Zo krijgt de eerste verdieping overal ronde vormen. In de woonkamer is de absolute eyecatcher de grotachtige metalen constructie aan de muren en het plafond. Vrienden noemen het wel een metalen grot en eerlijk gezegd is dat behoorlijk accuraat!

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger en Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel BinnensteBuiten werd uitgezonden op zondag 25 augustus door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie