Uitzending
Binnenste Buiten - Alain plukt Nederbanaan, huis Gennep, Nederlandse landgeiten

Alain plukt Nederbanaan, huis Gennep, Nederlandse landgeiten

Binnenste Buiten

11-2-2019

| 593 x bekeken | 0 reacties
6
Culinair expert Alain Caron is in Wageningen voor een exotisch product: de Nederlandse kasbanaan. Wereldwijd wordt de bananenteelt geteisterd door een schimmel. De universiteit experimenteert met telen op steenwol, zodat de banaanproducerende landen daar wellicht ooit profijt van kunnen hebben. En het experiment ziet er geslaagd uit. Leuke 'bijvangst' is nu: de banaan. Harold Meijer is fytopatholoog, wat plantenziektekundige betekent. Hij helpt Alain met oogsten ťn met het opeten van Alains gerecht met deze 'nederbanaan'.

In het Limburgse Gennep woont Yvon van Bergen met haar man en drie teckels in een vrijstaand huis uit 1900. Ze heeft het huis volledig ingedeeld volgens de filosofie van Feng Shui, waarbij de energieŽn op een goede manier door het huis moeten stromen. Zelfs de kleuren van de muren past ze hierop aan. Het interieur bestaat uit creatieve vondsten van de kringloop.

Dierenliefhebbers Mark en Astrid houden al jaren Nederlandse landgeiten in het Brabantse Liessel. Deze geiten zijn dol op de winter en lopen maar wat graag buiten, zelfs met een dik pak sneeuw. En dat ziet er prachtig uit. Het ras is op het nippertje gered van uitsterven en Mark en Astrid helpen graag mee om de oud-Hollandse geit te behouden voor de toekomst. De landgeit heeft hun hart gestolen vanwege het leuke karakter en bijzondere uiterlijk.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger en Marieke Schatteleijn. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten met de titel Alain plukt Nederbanaan, huis Gennep, Nederlandse landgeiten werd uitgezonden op maandag 11 februari door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie