Uitzending
Binnenste Buiten - 24-6-2020

24-6-2020

Binnenste Buiten

194 x bekeken | 0 reacties
6
In augustus viert Dominique zijn 30e verjaardag en dat is een belangrijk moment voor hem. Hij heeft zijn eigen stekje gevonden in een arbeiderswoning uit 1866 in het Arnhemse Klarendal. Om met een schone lei te beginnen heeft Dominique zijn studentenmeubilair weggegeven. Dit huis is een nieuwe start, maar nu loopt Dominique een beetje vast met de verdere invulling van zijn huiskamer. Gelukkig heeft interieurstylist Theo-Bert Pot altijd leuke ideeŽn en tovert hij de woonkamer om tot een nieuw thuis voor Dominique.

In het Belgische plaatsje Gors-Opleeuw ontmoeten chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer een bijzondere wijnmaker. Peter Colemont heeft een prachtig, ommuurd wijndomein van slechts 1 hectare en zijn chardonnay wordt wereldwijd door wijnexperts geroemd. Toch kiest Peter ervoor om niet uit te breiden. 'De kunst van het leven bestaat eruit om soms iets te laten, iets niet te doen. Ik ben tevreden met wat het is. De poort gaat toe en ik ben op mijn gemak.' Met deze wijze les in zijn achterhoofd gaat Leon iets koken bij Peters mooie, volle chardonnay.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger, Marieke Schatteleijn en Nadia Zerouali. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op woensdag 24 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie