Uitzending
Binnenste Buiten - 23-6-2020

23-6-2020

Binnenste Buiten

177 x bekeken | 0 reacties
7
Cultuurhistoricus Valentijn Carbo is in Oosterleek om een van de oudste boerderijen van het dorp te bezoeken: een West-Fries langhuis uit de 18e eeuw. Het bijzondere Huis Oosterleek behoort zonder twijfel tot de weinige oude, houten langhuizen waarvan nog historische bouwmassa bewaard is gebleven, met veel authentieke onderdelen uit de 18e en 19e eeuw. Zo herbergt het nog een dubbele betegelde schouw en een vloer met groen en geel in patroon gelegde geglazuurde tegels. En het is een historisch pand vol verhalen en geschiedenis.

Sharon maakt kip in de hoed, een taart met een bijzondere combinatie van hartig en zoet, met kippendijen, kerrie, kersen en crème fraîche, een smaakbom.

Wanneer de jonge bakkerijmedewerkster Maria een energieke bordercollie neemt, besluit ze hem schapen te leren drijven. Een paar jaar later bestiert ze twee verschillende schapenkuddes in Rotterdam. Om meerdere gebieden in de stad te begrazen, verplaatst ze haar kuddes regelmatig. Dat is een hele logistieke operatie voor Maria, want naast de kudde moet ze ook haar bordercollies en de drukke Rotterdamse wegen in de gaten houden. Dit trekt iedere keer weer veel bekijks.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger, Marieke Schatteleijn en Nadia Zerouali. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op dinsdag 23 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie