Uitzending
Binnenste Buiten - 18-6-2020

18-6-2020

Binnenste Buiten

184 x bekeken | 0 reacties
5
Aan de rand van Den Haag woont Bas Hasselaar met zijn twee zoontjes in een houten, duurzaam huis. Alles in dit zogenaamde active house draait om wooncomfort, duurzaamheid en beleving. Met hulp van zijn vader

die net als Bas specialist duurzaam bouwen is

heeft Bas het huis ontworpen en gebouwd. 'We hebben met onze kennis en ervaring elkaar kunnen helpen om van dit huis een zo'n gezonde en energiezuinige woning mogelijk te maken.' Voor de buitenkant heeft Bas gekozen voor een blauwe kleur. 'De inspiratie voor de blauwe kleur vind ik in ScandinaviŽ. Daar zie je veelal houten, blauwe huizen. En fijne bijkomstigheid: het huis is daardoor ook makkelijk te vinden.' Chef-kok Ramon Brugman laat zijn patisseriehart weer spreken met een heerlijke tartelette, die hij vult met een citroenvulling en bosvruchten. * Aan de rand van het kleine dorpje Eenrum in het typische Groninger landschap ligt De Kleine Plantage, de tuin met kwekerij van Fleur en Eric. Het is een tuin met strakke, lange lijnen met gladgeschoren hagen, paden en gazons. Aan de zijkanten liggen verborgen tuinkamers, die je verrassen als je er binnenloopt. Heel opvallend in de voortuin van het stel is ook de 'draak', die al jaren in ruste is.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger, Marieke Schatteleijn en Nadia Zerouali. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op donderdag 18 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie