Uitzending
Binnenste Buiten - 17-10-2020

17-10-2020

Binnenste Buiten

175 x bekeken | 0 reacties
7
Even tanken in BelgiŽ en boodschappen doen in Nederland. Op de grens tussen Goirle en Poppel is het een komen en gaan van Nederlanders en Belgen. Een paspoort komt er niet meer aan te pas. Maar dat was vroeger anders. Kunstenaar Simone Theelen woont, werkt en exposeert in de voormalige douanepost. De plek waar men vroeger smokkelaars op de korrel nam, is nu een oase vol kunst en groen.

Met een patisserie-opleiding op zak kan je chef-kok Ramon Brugman een zoetekauw noemen, maar vandaag laat hij met zijn hartige bloemkooltaart zien dat hij van alle markten thuis is.

Vogelaar Camilla Dreef gaat op zoek naar de draaihals, een heel bijzondere en zeer zeldzame vogel. De draaihals doet zijn naam eer aan en beweegt zijn hals op een uitzonderlijk draaiende manier. Dat wil een beetje vogelliefhebber natuurlijk een keer met eigen ogen zien. In het Nationaal Park de Hoge Veluwe is een nestje van deze spechtensoort ontdekt en dus gaat Camilla samen met de boswachter op zoek.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger, Marieke Schatteleijn en Nadia Zerouali. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op zaterdag 17 oktober door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee