Uitzending
Bij ons in de pc - Buitenbeentjes en criminaltiteit

Buitenbeentjes en criminaltiteit

Bij ons in de pc

7-12-2008

| 2568 x bekeken | 0 reacties
8
Een aantal buitenbeetjes wordt gevolgd in deze aflevering. Zo is er een portret van Fokke de Jong. Fokke is een kleurrijk persoon, een kledingverkoper en vooral enfant terrible in Amsterdam Zuid. Daar waar elk groot merk of rijke winkeleigenaar er alles voor over heeft om zich in de PC Hooft straat te kunnen vestigen, geeft hij er juist de voorkeur aan om twee straten verderop, met veel succes, z’n pakken te verkopen.

Verder een vervolg van de reportage van Romke Kooyenga. Romke is een nuchtere rijke Fries (vermogen van 115 miljoen, neemt plaats 242 in op de Quote 500 lijst) en is een hele gewone jongen gebleven die eigenlijk nauwelijks om geld geeft. ‘Bij ons in de PC’ volgt hem wanneer hij dit jaar voor het eerst het jaarlijkse feestje van de Quote 500 bezoekt.

Ook Roberto Payer, directeur van het Hilton Amsterdam wordt geportretteerd. Deze Italiaan, van eenvoudige komaf, is naar Nederland geëmigreerd en hier bijzonder succesvol geworden. Tijdens de haringparty in zijn hotel is ‘Bij ons in de PC’ erbij en vertelt Roberto over zijn goede relatie met Herman Brood die bij hem van het dak is gesprongen.

Tot slot aandacht voor de toegenomen criminaliteit in de PC, waar de laatste tijd de ene naar de andere juwelier wordt beroofd.

Deze uitzending van het programma Bij ons in de pc met de titel Buitenbeentjes en criminaltiteit is uitgezonden op zondag 7 december door de KRO. Te gast was Roberto Payer. De presentatie was in handen van Jort Kelder.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee