Uitzending
Bestemming Nederland - Aflevering 5: Groningen

Aflevering 5: Groningen

Bestemming Nederland

24-5-2008

| 1022 x bekeken | 0 reacties
6
Groningen is een stad die gemaakt lijkt voor een ontspannen stedentrip. Gezelligheid, cultuur en architectuur zijn maar een paar kernwoorden. Ontdek Groningen maar eens op je eigen manier en in je eigen tempo. Dwaal door de binnenstad en je zult verrast zijn.

Varen
Een bijzondere manier om de stad Groningen te verkennen is via het water. Dit kan door een rondvaart te maken of zelfs een te boot huren.

Martinitoren
De skyline van Groningen wordt na 500 jaar nog steeds bepaald door de Martinitoren en het is natuurlijk het monument van Groningen. Met zijn 97 meter is het de vierde hoogste toren van Nederland. Bovenop de toren heb je prachtig uitzicht over de hele stad.

Winkelen
Voor winkelliefhebbers is Groningen zeker de moeite waard. Er zijn veel verschillende winkels zoals design- en cadeaushops.

Cultuur
Groningen is het culturele epicentrum van Noord-Nederland. Of het nu gaat om architectuur, design, theater of muziek: Groningen is een volwassen en stoere kunststad. Maak eens kennis met de culturele rijkdom van de stad.

Westerwolde
In het zuidelijke punt van Oost-Groningen ligt Westerwolde, een zeer toeristische regio met veel campings en kilometers aan fiets- en wandelpaden door het diverse landschap.

Klooster Ter Apel
In het uiterste zuidoosten van de provincie, op de oude handelsroute tussen Múnster en de stad Groningen, ligt Ter Apel met zijn beroemde klooster uit 1465. Het kloostercomplex is een bezienswaardigheid en staat in de Monumententop 100 van Nederland.

Camping Wedderbergen
Een camping in Westerwolde die zeker de moeite waard is, is camping Wedderbergen. De camping is omgeven door bos, water en een groot meer. Ideale uitvalbasis voor fietsen,wandelen, varen, vissen, cultuurhistorie en dagattracties.

Deze uitzending van het programma Bestemming Nederland met de titel Aflevering 5: Groningen is uitgezonden op zaterdag 24 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee