Uitzending
AVRO's Kunstuur - Roni Horn en Michael Raedecker in Kunstuur

Roni Horn en Michael Raedecker in Kunstuur

AVRO's Kunstuur

10-4-2016

| 1311 x bekeken | 0 reacties
4
Roni Horn in Museum de Pont
Zondag in Kunstuur twee kunstenaars die tot de absolute top van het internationale veld behoren: de Amerikaanse Roni Horn en Nederlander Michael Raedecker.

Roni Horn exposeert momenteel in museum De Pont in Tilburg met tien monumentale glazen beelden van maar liefst 5000 kilo per stuk. De beelden hebben pastelkleuren en zijn zo glad dat het lijkt alsof het stilstaand water is. In werkelijkheid is het glas wat maandenlang heeft moeten stollen om scheuren te voorkomen. Volgens museumdirecteur Hendrik Driessen zijn het de grootste gegoten glazen objecten ooit gemaakt. En hoe krijg je die zonder kleerscheuren het museum in?

Michael Raedecker studeerde voor modeontwerper, maar besloot toch schilder te worden. Die achtergrond in de mode is nog steeds terug te zien in zijn schilderijen (met heel alledaagse onderwerpen) waar hij stoffen en vooral borduursels aan toevoegt. Inmiddels woont en werkt hij in London maar nu is er van een hem een solo-expositie in de Amsterdamse galerie Grimm te zien.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur met de titel Roni Horn en Michael Raedecker in Kunstuur werd uitgezonden op zondag 10 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie