Uitzending
AVRO's Kunstuur - De kunst van fotografie
AVRO's Kunstuur - De kunst van fotografie

De kunst van fotografie

AVRO's Kunstuur

28-8-2016

| 702 x bekeken | 0 reacties
4
Presentator Lucas De Man ontmoet deze week in Kunstuur drie fotografen met ieder een totaal unieke stijl; Stephan Vanfleteren, Ilja Meefout en Henk Wildschut.

Stephan Vanfleteren
De Vlaamse fotograaf Stephan Vanfleteren is in Nederland bekend van zijn zwart-witportretten van bekende en onbekende Hollanders. Het nieuwe Armando museum op het landgoed Oud Amelisweerd nodigde Stephan uit om zich te laten inspireren door het landhuis, de omringende natuur en het werk van Armando zelf. Het resultaat is de tentoonstelling ‘Stil Leven’, een ode aan de stilte.

Ilja Meefout
Waar Vanfleteren de stilte opzoekt, zoekt fotograaf Ilja Meefout juist naar muziek, hiphop muziek. Niemand anders in Nederland heeft zoveel nationale als internationale hiphopartiesten gefotografeerd als Meefout. Van Snoop Dogg tot Ice Cube, van Hef en Adje tot aan Wu-Tang Clan.

Henk Wildschut
Tot slot documentair fotograaf Henk Wildschut. Hij fotografeerde de afgelopen tien jaar iedere maand het vluchtelingenkamp in Calais, Noord-Frankrijk. Het afgelopen jaar zag Wildschut hoe ‘The Jungle’, zoals de bijnaam van het kamp luidt , steeds meer veranderde in een echte stad met winkels en een hamam.

In deze uitzending van AVRO's Kunstuur was Stephan Vanfleteren te gast. Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur met de titel De kunst van fotografie werd uitgezonden op zondag 28 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie