Uitzending
AVRO's Kunstuur - Bungalows van Joseph Eichler in Kunstuur

Bungalows van Joseph Eichler in Kunstuur

AVRO's Kunstuur

20-3-2016

| 1049 x bekeken | 0 reacties
7
Deze week in Kunstuur: de bijzondere, tijdloze bungalows van de Amerikaanse projectontwikkelaar Joseph Eichler. Wie was hij en wat was zijn geheim?

Het paradijs bestaat…want het heeft een postcode en een huisnummer én de juiste prijs! Dat was de visie van de Amerikaanse projectontwikkelaar Joseph Eichler, van huis uit handelaar in boter, kaas en eieren. In de jaren ‘50 en ‘60 ontwikkelde hij in San Francisco complete wijken met betaalbare bungalows: ‘Eichler Homes’. ‘For people with a taste for champagne but a budget for beer’.

Inmiddels gaan de lichte, tijdloze bungalows voor miljoenen dollars naar de jonge, hippe ‘high potentials’. Projectontwikkelaar Edwin Oostmeijer, ooit onderscheiden met een Gouden Piramide, laat zich door Eichler inspireren. Reden voor hem om in San Francisco op zoek te gaan naar het verhaal achter Joseph Eichler.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur met de titel Bungalows van Joseph Eichler in Kunstuur werd uitgezonden op zondag 20 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie