Uitzending
Jubileumconcert George Baker - 5-12-2020

5-12-2020

Jubileumconcert George Baker

280 x bekeken | 0 reacties
9
In 2019 vierde de George Baker zijn 75ste verjaardag, 50-jarig jubileum als artiest én het feit dat hij wereldwijd 25 miljoen platen verkocht met een spetterend en intiem optreden in het Scheveningse Kurhaus. MAX maakte opnames.

In de uitzending zijn uiteraard George Bakers grootste hits, zoals Little Green Bag en Una Paloma Blanca, te horen. Ook zijn er gastoptredens van onder anderen Wolter Kroes. George Baker wordt op het podium vergezeld door George Thé, voormalig sologitarist van de George Baker Selection, en de Marcel Fisser Band.

De carrière van George Baker raakte in 1969 in een stroomversnelling toen zijn band muziek uitbracht op het platenlabelNegram. In Nederland is zijn muziek populair, maar ook buiten onze landsgrenzen is er veel succes. Zo scoorde Tom Jones een nummer 1-hit met een cover van Little Green Bag en gebruikte de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino zijn muziek op de soundtrack van de wereldberoemde film Resevoir Dogs. Zowel Una Paloma Blanca als Little Green Bag zijn wereldwijde evergreens.

In deze uitzending van Jubileumconcert George Baker waren George Baker, Tom Jones en Wolter Kroes te gast. Deze uitzending met de titel Jubileumconcert George Baker werd uitgezonden op zaterdag 5 december.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie