Uitzending
De wijsheid komt met de jaren: Sjaak Swart - 19-12-2019

19-12-2019

De wijsheid komt met de jaren: Sjaak Swart

228 x bekeken | 0 reacties
7
Het begon allemaal op jonge leeftijd. Sjaak was altijd op straat te vinden. Daar voetbalde hij met een tennisballetje, waarbij de putdeksels fungeerden als denkbeeldige doelpalen. Al snel werd duidelijk dat hij talent had. Het is altijd Sjaaks droom geweest om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Daar heeft hij alles voor gedaan en het nodige voor gelaten. Uiteindelijk zorgde een scout ervoor dat ‘Sjakie’ op tienjarige leeftijd bij Ajax terechtkwam. Daar zou hij zijn gehele professionele carrière blijven. Met zijn flitsende dribbels, messcherpe voorzetten, verwoestende schoten en spectaculaire kopdoelpunten, won Sjaak alles wat er te winnen viel. Hij zag de club samen met én door hem veranderen in een professioneel voetbalbolwerk.

Zijn leven ging in die periode echter niet altijd over rozen. De voetbalcarrière van Sjaak had een grote impact op de familie Swart. Andersom had het gezinsleven ook grote invloed op de succesvolle rechtsbuiten. Sjaak vertelt op welke manier en wat de gevolgen waren.

Het heden wordt ook niet onbesproken gelaten. Naast onder andere het geheim van een goed huwelijk en zijn fysieke gesteldheid, doet Sjaak uit de doeken hoe hij aankijkt tegen het voetbal van vandaag de dag. Zijn er parallellen te trekken? En zou Sjaak ook onder de huidige omstandigheden zo groot zijn geworden?

Deze uitzending met de titel De wijsheid komt met de jaren: Sjaak Swart werd uitgezonden op donderdag 19 december.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!