Uitzending
Black Butterflies - 25-9-2013

25-9-2013

Black Butterflies

1022 x bekeken | 0 reacties
6
Black Butterflies gaat over het leven van de jonge Zuid-Afrikaanse kunstenares Ingrid Jonker, een gevoelige en rebelse geest die haar vrije ideeŽn over kunst, liefde en politiek met een kleine groep gelijkgestemde schrijvers en kunstenaars in Zuid-Afrika deelde, de Sestigers.

Tegen de achtergrond van verzet tegen de censuur van de Nasionale Party, leeft Ingrid Jonker haar jonge leven tot het uiterste en wordt haar werk steeds bekender en meer gewaardeerd. De grote liefde in het leven van Ingrid Jonker, de schrijver Jack Cope, kan haar niet het geluk en de gemoedsrust geven waar ze naar op zoek is. Met haar vader Abraham Jonker, een rechtse minister voor de Nasionale Party tijdens het Apartheidsregime, heeft ze een moeizame relatie. Politieke onenigheid drijft vader en dochter steeds verder uiteen.

Het belang van het werk van Ingrid Jonker voor de Zuid-Afrikaanse cultuur wordt pas erkend nadat Nelson Mandela haar gedicht ĎDie Kindí voordraagt bij zijn eerste rede voor het Zuid-Afrikaanse Parlement in 1994. Dat is 29 jaar na haar zelfgekozen dood.

Deze uitzending met de titel Black Butterflies is uitgezonden op woensdag 25 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie