Uitzending
Allemachtig 80 - Herman van Elteren

Herman van Elteren

Allemachtig 80

4-10-2010

| 2066 x bekeken | 0 reacties
7
Herman van Elteren
Nog altijd actief als beeldend kunstenaar en acteur. Herman van Elteren geniet van het leven en is altijd op zoek naar de schoonheid ervan.

De groten
Hij speelde met de groten van het toneel: Ko van Dijk, Petra Laseur, Ramses Shaffy, Ellen Vogel. Hij tekende ze, ontwierp hun kostuums en de decors. Zo ook voor de shows van Youp van ’t Hek.

Opdracht
Na een hartoperartie kan hij weer van alles en dat doet hij ook met verve. Zo is hij vaste speler in het Middeleeuws Genootschap in Monnickendam en hakt hij dagelijks aan een beeld van Sint Jacob. ,,In mijn ogen is wat ik doe een opdracht. Als je iets kunt, moet je het ook doen. Dat geldt ook voor een bakker. Wat is er zinvoller dan brood maken? Een bakker maakt brood, ik maak beelden’’.

Eeuwenoud ritueel
Hij is geen man van de soberheid, hij houdt van het estetische, van de pracht en praal in de katholieke kerk. ,,Als kind was ik misdienaar. Mocht ik dienen in de mooiste kerk van Nederland, in de mooiste geborduurde gewaden, met de mooiste Madonna, Sterre der Zee.’’ Wat voor de één pracht en praal is, was en is voor Herman van Elteren de schoonheid van een eeuwenoud ritueel.

Deze uitzending van het programma Allemachtig 80 met de titel Herman van Elteren is uitgezonden op maandag 4 oktober door de RKK.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie