Uitzending
Aanpakkers in de zorg - Fokje Agricola

Fokje Agricola

Aanpakkers in de zorg

2-1-2011

| 1366 x bekeken | 0 reacties
9
Bij Scharsterbrug in het zuiden van Friesland staat Westersypen, een verbouwde stolpboerderij van de familie Agricola. Drie jaar geleden begon de familie, onder aanvoering van Fokje, hier een woonvoorziening voor tien dementerenden. Hun leeftijd varieert van 62 tot 103 jaar oud. Fokje heeft de eigenschappen die nodig zijn om zo'n voorziening van de grond te krijgen: zorgzaamheid, geduld en vasthoudendheid. Zij windt zich op over de reguliere zorg, waar managers niet meewerken, maar wel fors op het budget drukken. Terwijl de mensen waar het om gaat soms tot 4 uur 's middags in hun bed moeten blijven liggen door tijdgebrek. Ook de overheid gaat niet vrijuit. Ze zag het misgaan in de instelling waar haar moeder zat. Het was voor Fokje, haar twee dochters en haar man de druppel om het ánders te doen, om het zélf te gaan aanpakken. Nu is Fokje's moeder Beppe één van de tien bewoners van Westersypen.

Deze uitzending van het programma Aanpakkers in de zorg met de titel Fokje Agricola is uitgezonden op zondag 2 januari door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee