Uitzending
40 Dagen Zonder Jou - Marianne & Albert-Jan

Marianne & Albert-Jan

40 Dagen Zonder Jou

25-5-2010

| 2131 x bekeken | 0 reacties
4
Marianne (29) en Albert-Jan (31)
Relatie: Ruim 9 jaar waarvan 8,5 getrouwd
Kinderen: Lobke (7). Yurian (5) en Janaya (4)

9 jaar geleden hadden Marianne en Albert-Jan zo veel vertrouwen in hun relatie dat ze na 3,5 maand al besloten om te trouwen. Nu is van die positiviteit niks meer over.

Door de jaren heen komt muurbloempje Marianne er steeds meer achter wat zij wil in het leven, en in haar man. Ze wil diepgaande gesprekken, over emoties en gevoelens. “Wat ik het meest in hem mis is de interesse die hij in mij zou moten tonen. Dat mis ik heel erg.”

En dan blijkt dat Albert-Jan haar dat niet kan geven. “Ik heb het niet nodig om emotioneel aanwezig te zijn en ’s avonds met Marianne een goed gesprek aan te gaan ofzo.”

Diverse therapieën ten spijt, de spanningen tussen hen lopen zo hoog op dat het niet meer langer kan. “Ik voelde me zo gevangen, doodongelukkig. Ik dacht ik ga kapot zo, er moet wat gebeuren.”

“Dat vond ik wel pijnlijk. Ik hield wel van haar en zij niet van mij. Dan kan je ook niet bij haar terecht met je verdriet.”

Albert-Jan besluit om uit huis te gaan en trekt in een studentenkamer. Voor de kinderen willen ze hun huwelijk toch nog een laatste kans geven, en stappen in het heftige traject van 40 dagen zonder jou.

Marianne geniet volop van haar vrijheid en ontdekt haar ware ik. “verleidelijker, mooier en sensueler. Ik zou het leuk vinden als Albert-Jan mij ook zo kon zien.”

Albert-Jan daarentegen weet niet waar hij het zoeken moet. “Het is wel frustrerend dat je moet veranderen terwijl je niet inziet dat je n probleem hebt met jezelf”

In de loop van de 40 dagen wordt het steeds spannender of dit huwelijk ooit nog gered kan worden...

“Ik wil niet meer het probleem zijn. Ik heb altijd verder gewild en zij heeft altijd willen stoppen. Misschien ben ik nu wel degene die wil stoppen.”

Deze uitzending van het programma 40 Dagen Zonder Jou met de titel Marianne & Albert-Jan is uitgezonden op dinsdag 25 mei door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie