Nieuwsbericht
2Doc - Welke processen zijn nodig bij legale wietteelt?

Welke processen zijn nodig bij legale wietteelt?

2Doc

6-6-2024

| 861 x bekeken | 0 reacties
6
Begin 2017 werd de ‘wet gesloten coffeeshopketen’ doorgevoerd door de Tweede Kamer. Dit heeft zijn vruchten nog niet afgeworpen, want pas in 2019 werden de eerste voorbereidingen op experimenten getroffen. De experimenten zijn desondanks de voorbereidingen nog steeds niet uitgevoerd. Frans Bromet volgt in twee afleveringen van Legale Wiet het proces van de inmiddels 7-jarige wet in de 2doc Legale Wiet. Wat zijn de voordelen van zelf geteelde wiet van de coffeeshop?

In de eerste aflevering volgt Frans wietkwekers John en Project C. Beide hebben zich aangemeld voor het wietexperiment. John begon een kwekerij als hobby maar is uitgegroeid tot een echte handel. Tot een moment waarbij hij schuldig is bevonden en een strafblad heeft. Mag hij nog meedoen met het experiment? Project C bestaat uit een huisarts, kassenbouwer, advocaat en een politicus. Project C heeft geen passie voor het telen van wiet, maar ziet er een goed verdienmodel in.

Het tweede onderdeel gaat over drie wietkwekers die de moeilijkheden ondervinden van de regels die men moet volgen. Zoals het track- en tracesysteem en de leveringsvoorraden. Het eerste deel wordt vanavond uitgezonden op NPO 2 om 20:55 bij de KRO-NCRV en het tweede deel wordt morgen uitgezonden op NPO 2 om 22:18.

Klik hier voor meer informatie over 2Doc, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws